Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

...τί...

Τι μας σπρώχνει σε δράση
Κι’ εγρήγορση
Τι είναι αυτό που μας
Κάνει να πιάνουμε φωτιές
Τι αυτό που γεμίζει
Που φωτίζει το βλέμμα μας
Η αέναη πορεία μας
Να αποδεχόμαστε την πρόκληση
Να κινήσουμε στο άγνωστο
Και να μετατρέψουμε
Την αβεβαιότητα σε βεβαιότητα
Την ανασφάλεια σε ασφάλεια
Το άγνωστο σε γνώση

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΦΙΛΕ ΠΗΠΙ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ.ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΣΑΞΟΦΩΝΙΣΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΟΧΙ ΟΠΩΣ Ο'ΘΕΜΗΣ'ΜΕ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΕΣ,ΙΣΩΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΛΑΡΙ.ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΕΤΣΙ.ΘΥΜΟΣΟΦΕΙΝ ΑΝΤΙ ΣΚΥΛΟΣΟΦΕΙΝ,ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΟΛΟ ΤΙΣ ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΕΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΓΚΑΖ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΟΛΟΧΑΣ ΤΑΠΕΞΕ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΦΟΥ ΦΙΛΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ .....ΣΟΦΕΙΝ ΓΕΝΙΚΩΣ,ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ;;;;ΗΤΑΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΜΟΡΙΑΣ;;ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΑΦΙΑΣ;;ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;;;ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ;;;ΜΗΠΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ:'Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ';;;;ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΤΩΝ ΚΑΖΙΝΩΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;;;

Ανώνυμος είπε...

"Τι αφήνω και τι δίνω/ πάλι ψάχνω... βαθιά, σε ρηχή επιφάνεια/ που με σκοτώνει και δικαιώνει/ τη δική σας σιωπή, την ξένη σε εμάς παράνοια.../ πάλι ψάχνω σκιά, στις πλάτες σας, ύποπτη, γελοία/ και αλήθεια με πληγώνει.../ με σκοτώνει, δεν τελειώνει/ … κοινωνική επιφάνεια λένε τώρα/ ότι είχαμε ρηχό χθες στο τραπέζι/ να παίζει τη δική μας αφάνεια…με ωραίο σκοπό".

Γιάννης Βέλλης

[...και αλήθεια με πληγώνει...]

Γιατί Θυμοσοφείν...

Πάντα υπάρχει η θυμόσοφη διάσταση μας.
Αυτή η εσωτερική στάση που σε θέλει να βγάζεις τα εσώψυχα σου.
Σκέψεις, έγνοιες, ανησυχίες όπως περνάνε μέσα από τα κανάλια του εσώτερου θυμού και της ψυχής φέρνοντας τα στην επιφάνεια με προσωπικό και συνάμα απρόσωπο τρόπο.
Όσοι πιστοί ας προσέλθουν σ' αυτό το Θυμόσοφo μετερίζι στις άπειρες διαστάσεις της Μπλογκόσφαιρας.